DEN MARXISTISKE UFORSTAND

av | 26/11 2021

NEDBRYTNINGEN AV DET SIVILE SAMFUNN

Når krybben er tom….

Noen år før han døde uttalte komikeren George Carlin at han hadde «meldt seg ut av samfunnet» og betraktet galskapen i USA og verden forøvrig fra sofakroken. Han begrunnet sin beslutning omtrent slik:

«Verden er et «freakshow» og hvis du bor i USA kan du se det hele fra første rad»

For noen dager siden fjernet borgemesteren i New York, Bill de Blasio statuen av en av de 5 forfatterne av den amerikanske uavhengighetserklæringen, Thomas Jefferson, fra rådhuset i New York. Begrunnelsen skal visstnok ha vært at Jefferson ikke var den patrioten han har kunnet nyte status som i flere hundre år, men i stedet et ondsinnet, forkastelig menneske som blant annet forsvarte slaveriet i sørstatene.

Det siste er beviselig usant. Jefferson ga ofte uttrykk for sin motstand mot slaveriet. Hvordan Jefferson forøvrig var som menneske er kanskje enklest å sette seg inn i ved å lese den uavhengighetserklæringen og grunnloven han var med å skrive i forbindelse med løsrivelsen fra det engelske overformynderiet. Legger man det til grunn, var Jefferson noe av det ypperste historien kan vise til når det gjelder ytringsfriheten og det som i dag kalles menneskerettigheter; på lik linje med historisk personer som Mahatma Gandhi, Martin Luther King Jr. og Mor Theresa.

Så hvorfor denne helomvendingen? Hvorfor dette plutselig hatet mot Thomas Jefferson, kanskje Amerikas største nasjonalhelt noensinne?

…..da bites hestene

Samtidig i California – med hammer i hendene – bryter ungdommer seg inn i og rundstjeler høypris butikkjeder som Lululemon, Louis Vuitton og Saks Fifth Avenue i Los Angeles.

Hva skyldes dette «freakshowet»?

Når penger forsvinner, da forsvinner alt. Når inflasjonen – det samme som tapt kjøpekraft – treffer lommeboka – som hos middelklassen og de fattige i USA – og 100-kroningen vi hadde «i går» plutselig er verdt 80 kroner i kjøpekraft, da blir Average Joe, Ola og Kari forbannet

……og det er da de på toppen av pyramiden stjeler enda mer fra folket

Det er slik bank- og pengesystemet er organisert. De på toppen av den økonomiske pyramiden stjeler fra middelklassen og de fattige gjennom inflasjon. De står først i køen når sentralbankene «trykker» penger og disse pengene brukes av bankene (ofte samme eiere som av sentralbankene, eksempelvis The Federal Reserve) til å utstede nærmest ubegrenset med kreditt, som brukes av pyramidetoppene til å kjøpe aksjer, obligasjoner og boliger, som fører til stadig høyere priser på de samme aksjene, obligasjonene og eiendommene. De som får tak i de «nytrykte» pengene til sist – middelklassen og de fattige – bruker «smulene» til å kjøpe stadig dyrere hus å bo i, og stadig dyrere forbruksvarer, kanskje også aksjer og obligasjoner om de har penger til overs. De som får pengene sist betaler alltid mest i dette bank- og penge pyramidespillet.

….inntil folket ikke lenger har tilstrekkelig til mat på bordet og tak over hodet

Når pengene er borte stjeler de på bunnen av pyramiden også. Som Frederic Bastiat så elegant forklarte denne marxistiske, kollektivistiske og fascistiske samfunnsmodellen:

«Alle plyndrer hverandre»

….og det er der vi befinner oss i dag – i plyndrer samfunnet, hvor middelklassen og de fattigste alltid kommer dårligst ut, se under:

Det grafen viser oss er hvordan Bank- og pengesystemet gjennom Fractional Reserve Lending modellen (hvor bankene har monopol på å «trykke» penger/kreditt) fører til ukontrollerbare gjeldsnivåer hvor gjelden/kreditten alltid fører til at de på toppen av pyramidespillet blir rikere og rikere, mens de på bunnen alltid blir fattigere; inntil pyramiden kollapser og middelklassen og de fattige blir sittende igjen med regningen og blir tvunget av politikerne – som er i lomma på bank- og pengemakten – til å redde de øverst i pyramiden ved hjelp av den nåværende og fremtidige middelklassens skattepenger. Og slik gjentar historien seg, gang etter gang etter gang.

For å forstå hvordan Fractional Reserve Lending systemet virker, anbefaler jeg å gå til følgende lenke under Media på Rebel Yell:

Ny Tid: «Pyramidespillet du vil rammes av» | Rebel Yell Publishing

Thomas Jeffersons erfaring med pengetrykking

….hvilket bringer oss tilbake til New Yorks borgermester Bill de Blasio og hans marxistiske tilhengerskare – som ikke har forstått at det er «deres egne» de er med å plyndre – dermed behovet for å kaste Amerikas kanskje største nasjonalhelt, Thomas Jefferson, på søppeldynga. Det hele basert på en absurd ideologi om at slike kulturmarxistiske handlinger tjener venstresidens vei til Nirvana – ved å «jage folket inn i paradis», slik Marx og Lenin og andre marxistiske ideologer gjerne vil ha det. Venstresiden har aldri forstått at akkurat som Karl Marx «løp ærendet til Baron von Rothschild» i forbindelse med utgivelsen av Det Kommunistiske Manifest i 1848, likeens løper venstresiden ærendet til de som eier og kontrollerer dagens bank- og pengesystem. Den kulturmarxistiske eliten og dens tilhengere er, bokstavelig talt, lurt trill rundt og drar gladelig alle oss andre med seg på veien mot det uunngåelige økonomiske, sosiale og moralske stupet.

Her er deler av forklaringen:

For å forstå hvor viktig det er å begrense statsmakt, altså politikernes innflytelse over folket – noe venstresiden aldri har forstått – må vi forstå hvor viktig det er å begrense politikernes tilgang til penger. Jo mer penger våre folkevalgte og statsbyråkratene får styring over, jo mer skadelig er det for samfunnet.

«The Founding Fathers» som sto bak USAs uavhengighets-erklæringen i 1776 og grunnloven i 1787 hadde to hovedprinsipp

  • «Small government» (Begrenset statsmakt) som skulle garantere personlig frihet, ss ytringsfrihet og;
  • «Honest money» (ærlige penger), som skulle forhindre at noen få – bank- og pengemakten – skulle ha anledning til å «trykke penger» til seg selv og plyndre folket

Begrenset statsmakt og ærlige penger gikk ifølge Jefferson, Madison og Washington «hånd i hånd» for å begrense hvor mye våre folkevalgte kunne ødelegge samfunnet gjennom statlig innflytelse og uansvarlig pengebruk. I Norge opererer vi med et underskudd på statsbalansen på ca.  20 %, hvilket burde fortelle oss at Jefferson og Madison hadde et poeng.

Jefferson, Madison og Washington hadde alle tre dårlig erfaring med papirpenger. Historien til Jefferson er interessant og forklarer hvorfor disse herrene var så opptatt av «honest money».

I 1773 døde Jeffersons svigerfar, Wayles, og Jefferson og hans to svogere ble bobestyrere i forbindelse med arveoppgjøret. Den gang var det slik at bobestyrer heftet personlig for sine handlinger som bobestyrer.

Wayles etterlot seg landverdier for 20 000 pund og en gjeld til britiske kreditorer på 11 000 pund. En god årslønn var den gang 100 pund så dette dreide seg om store verdier.

Mye av verdiene ble solgt, men det viste seg raskt at mange av kjøperne hadde vanskeligheter med å gjøre opp for seg. Derfor ble det gitt selgers kreditt. Et par år senere ble papirpenger introdusert som «legal tender» (lovlig betalingsmiddel) i Virginia, men ukontrollert pengetrykking grunnet krig førte til at disse papirpengene etterhvert ble verdiløse. Jefferson fikk erfare det «verste av to verdener»; Han fikk oppgjør for landområdene han hadde solgt på kreditt med verdiløse papirpenger. Gjelden til britiske kreditorer besto og kunne imidlertid bare innfris i pund. Dette førte til at Jefferson endte opp som insolvent inntil den dag han døde på USAs nasjonaldag, 4. juli 1826.

Jefferson solgte landeiendom på kreditt og endte opp med verdiløse papirpenger. Dette er et skoleeksempel på hvordan papirpenger forårsaker en formues overførsel fra kreditor (långiver) til debitor (låntager); på samme måte som dagens finanspolitikk stjeler fra sparere (de ansvarlige) og premierer de med høyt personlig forbruk (de uansvarlige). Når staten imidlertid er en av de verste synderne; med høyt «personlig forbruk» er det lett å forstå at formues tyveriet får fortsette til stor skade for samfunnet.

«The Founding Fathers» erfaring med ukontrollert pengetrykking er bakgrunnen for at den amerikanske grunnloven klart uttrykte at én dollar var «37 grains of silver.» Intet annet. Med andre ord og for å unngå utvanning ble verdien på dollar uttrykt som en vekt. Når USA og verden for øvrig gikk bort fra «gullstandarden» på 1970-tallet, åpnet muligheten seg for utstrakt «dishonest money», dvs. uhemmet pengetrykking basert på politikernes ønske om vilkårlige politiske prioriteringer og nødvendigheten av ukontrollert pengetrykking (falskmyntneri) for å oppnå dette formålet.

Det er dette «frisleppet» som har resultert i dagens «Fractional Reserve Lending» system, med uhemmet utlånsvirksomhet, som igjen har ført til den uholdbare gjeldssituasjonen som store deler av verden i dag opplever. Man kan forstå om Jefferson «snur seg i graven» over politikernes uansvarlighet i alle disse årene. 

Som en selvfølgelig konsekvens av politikernes «frislepp» er statsmakt «vinneren» sammen med de som styrer bank- og pengesystemet, mens «taperen» er middelklassen og fattige, og verst av alt personlig frihet.

Hvis du tror at pengene dine er sikre i banken din, anbefaler jeg å gå til følgende lenke under Media på Rebel Yell:

Ny Tid: «Bankbløffen» | Rebel Yell Publishing

Vi står ved et skille

75 år etter 2. verdenskrig har de fleste glemt at Adolf Hitler opprinnelig var østerriker, samt at Østerrike har en historie hvor de har greid å gjøre en finansiell krise til et brutalt angrep på frihet. I mai 1931kollapset den østeriske banken Credit Anstalt som en følge av store misligholdte lån under depresjonen. Banken var etablert i 1855 av Rothschild, men stod ikke til å redde. Da den gikk overende ble det klart at Østerrike og Tyskland ikke ville klare å betale krigsgjelden etter 1. verdenskrig uten å ty til inflasjon, dvs. «pengetrykking». Resultatet var at bankkundene «flyktet» til gull.

Poenget er at alt – absolutt alt – henger sammen, og scenario er alltid det samme:

  • En eller annen kredittinstitusjon av stor viktighet, ss Credit Anstalt i 1931 og Lehman Brothers i 2008 – kanskje grunnet mislighold i f.eks. det kinesiske eiendomsselskapet Evergrande – fører til en systemisk krise i bank- og finansmarkedene
  • Den systemiske krisen fører til en reprising av statsobligasjoner når de profesjonelle investorene forstår at statsobligasjonene de sitter på vil tilbakebetales med «inflaterte penger», dvs. med en «hundrekroning» som plutselig er verdt 70 eller 80 kroner, kanskje enda mindre.
  • Reprisingen forårsaker finansiell kollaps fordi markedet er så stort at bare noen få «kommer seg ut av døren i enden av rommet» før det er for sent
  • Historien fra Østerrike og Tyskland forteller oss hva som skjer deretter. Finanskrisen fører til inflasjon (allerede i gang) og inflasjon – lavere kjøpekraft og fattigere befolkning – førte til en sosial krise; deretter en moralsk krise og et sammenbrudd av det sivile samfunn.
  • Sammenbrudd av det sivile samfunn førte den gang til – og vil alltid føre til – det totalitære fascistiske samfunn (kommunisme, fascisme – kjært barn har mange navn). Det stadig mer totalitære samfunn (slik vi ser tendens til i dag) førte til 2. verdenskrig.
  • I dag leder Østerrike nok en gang an, denne gangen «i skarp konkurranse» med Australia ved å være det første landet i Europa til først å stenge ned samfunnet for de uvaksinerte, dernest stenge det ned for hele befolkningen. I Tyskland, som også har en stygg historie når det gjelder innføring av fascisme, uttalte helseministeren at tyskerne kan velge mellom å «vaksinere seg eller dø». Tyskland er også klare til å stenge ned alt for både vaksinerte og uvaksinerte
  • Endestasjonen er et digitalt og sentralt pengesystem som pengemakten og våre politikere vil ha oss til å tro er mer demokratisk og vil gi oss mer frihet enn et desentralisert pengesystemet basert på kryptovaluta (Bitcoin). Dersom vi tror på denne åpenbare løgnen – at sentral kontroll hos statsmakten er bedre enn desentralisert kontroll hos folket – da vil vi få et samfunn og en verden hvor noen få ved hjelp av teknologi har total kontroll over dine penger og ditt liv.

Det åpenbare spørsmålet

Hvorfor lærer vi aldri noe av historien? Hvorfor er menneskeheten tilsynelatende skjebnebestemt til å gjøre de samme totalitære feilgrepene som opp gjennom historien har kostet hundrevis av millioner mennesker friheten og livet? Hva er det med oss som gjør oss så statstro i vårt forhold til autoriteter at vi ikke bare gjør hva de ber oss om uansett hvor udemokratisk og kriminelt det er, men at vi gjør det med slik innlevelse og glød? Forstår vi ikke at vi er i den samme «demokratiske vuggen» og at dersom friheten og livet «ryker for noen» da «ryker den» til slutt for alle?

Rothbards spådom om Den Europeiske Monetære Union (EMU) og Europa

I sin bok fra 1963 om økonomiske depresjoner sier professor i økonomi Murray Rothbard følgende:

“Banks would never be able to expand credit in concert were it not for the intervention and encouragement of government”

I 1993 ble Rothbard spurt hva han mente om tanken om en Europeisk Monetær Union (EMU)? Rothbard svarte at EMU var en god men fryktelig naiv ide fordi politikere alltid vil la seg friste til å bruke penger de egentlig ikke har på alle mulige «gode formål». Det vil føre til en altfor ekspansiv finanspolitikk, som igjen fører til store underskudd og gjeld i alle EMU land.

I stedet for å ta konsekvensene av en slik utvikling ved å avvikle EMU, derigjennom synliggjøre og ansvarliggjøre «sitt feilslåtte prosjekt», mente Rothbard at politikerne ville sette sin prestisje inn på å redde EMU «koste hva det koste ville». Rothbard forutså et håpløst økonomisk uføre hvor politikerne ville benytte situasjonen til å «skylde på det frie markedet», og dermed kreve enda mer regulering og overnasjonal (politisk) styring, mest sannsynlig gjennom et forslag om en felles bankunion. Rothbard advarte mot det han kalte avdemokratisering og umyndiggjøring av det europeiske folk og avvikling av selvstendige, frie nasjoner, og minnet om at en slik situasjon igjen kunne føre til krig i Europa. Det er 28 år siden Rothbard uttalte seg om EMU og fremtidens Europa, og hans spådom om en økonomisk kollaps og krig i Europa virker stadig mer skremmende.

Folket skal «jages inn i det sosialistiske og kollektivistiske paradis»

Med en enkel setning fra tidligere statsminister Margareth Thatcher kan vi oppsummere hva som har skjedd de siste 40-50 årene:

«Problemet med sosialisme er at man til slutt går tom for andres penger».

Thatcher’s uttalelse er den enkleste og beste forklaringen på den tragedien som utspiller seg i Europa og verden forøvrig. Sosialismen var den store taperen i «den kalde krigen». Men sosialismen og det nedverdigende menneskesyn den står for er seiglivet. Den lever i beste velgående på Youngstorget og på Løvebakken, og hos makt-eliten i Brussel; begge steder ledet an av gammel-sosialister med hodet begravet i ideologisk vrakgods basert på kollektivisme og proletariatets diktatur.

Enten de vil eller ikke, skal «folket jages inn i paradis». Og hvilket paradis det har blitt: Etter 40-50 års plyndring av den produktive og skapende kapitalen, er fasiten bunnløs gjeld, massearbeidsløshet, og et Europa i dyp økonomisk og sosial krise. Gammel-sosialistene i Brussel har bokstavelig talt «gått tom for andre folks penger».

Nå skal pengesystemet byttes ut slik at pengemakten, politikerne og byråkratene kan fortsette den moralske, sosiale, økonomiske og rettslige plyndring av befolkningen, og som vanlig er det «krisen som er løsningen»: En såkalt pandemi som unnskyldning for å stenge samfunnet og forårsake moralsk, sosial, økonomisk og samfunnsmessig kollaps, derigjennom befeste maktelitens jerngrep over alle moralske, sosiale, økonomiske og samfunnsmessige forhold. 

Lar vi de gjøre det denne gangen – slik historien bærer vitnesbyrd om – blir det siste gangen.

Da er slaveri, trelldom, og den totalitære stat innført, helt uten at tilstrekkelig mange av oss forstod hva som skjedde.

Dagens sitat:

«Koronasertifikatet er blitt en enorm suksess, sa alle EU-ministre som var samlet et annet sted i Brussel tirsdag formiddag. Men likevel øker smitten igjen nå, så hva skal man nå gjøre?» – Aftenbladet/Politiken

Hmmm…..noen kloke hoder som tør å utfordre logikken?

Hvilket leder meg til dagens anbefalte video:

MASS PSYCHOSIS – How an Entire Population Becomes MENTALLY ILL:

God helg!

“Always speak your mind, even in the minority of one. The truth is still the truth” – Mahatma Gandhi