En kort innføring i det økonomiske system

av | 20/10 2021

Et hvert samfunn, stort eller lite, nasjonalt eller internasjonalt er avhengig av økonomisk samhandling enten den er frivillig (demokratisk) eller påtvunget (totalitært). I denne innføringen forklarer jeg hvordan de økonomiske forutsetningene fungerer best for å oppnå mest mulig velferd for flest mulige.

Navnet på innføringen er «Roten til alt ondt» fordi dagens samfunnsmodell – som vi kaller demokrati eller folkestyre – er bygget på forutsetningen om at verdier skapes og fordeles best gjennom et utstrakt og innviklet skattesystem. Ingen ting er lengre fra sannheten. Dagens skattesystem er skapt av det jeg kaller pengemakten, dvs. den lille gruppen superrike som i 1913 fikk kontroll over pengetrykkingen av USD, som senere ble verdens reservevaluta. En håndfull av verdens rikeste og mektigste fikk monopol over pengetrykkingen og med det har de kunnet gjøre hele verdens befolkning til «gjeldsslaver», mens de selv har blitt rikere og rikere og mektigere og mektigere. Dagens skattesystem ble opprinnelig skapt av de samme menneskene, og mens vi går rundt og tror at det fremmer vekst, produktivitet, fordeling, solidaritet og rettferdighet, er det motsatte tilfelle. Det er konstruert for å gjøre oss alle til treller. I tillegg er det konstruert slik at folket – hver enkelt av oss – er ansvarlig for penge og kredittsystemet når de som kontrollerer det «er ute av kontroll» og regningen for deres elleville bruk av penger de har skapt ut av intet skal tilbakebetales. Når boblene etter deres elleville investeringsbølger ved bruk av penger de har skapt ut av intet skal gjøres opp er det skattebetalerne som må gjøre opp – før de samme søkkrike monopolistene igjen raner folket gjennom et korrupt bank og pengesystem.

Henry Ford, grunnleggeren av Ford Motor Company kalte systemet for «djevelsk» og uttalte at «dersom folket hadde forstått hvordan bank- og pengesystemet virker hadde det vært revolusjon i morgen».

For å være frie og leve som genuint frie mennesker må vi ta tilbake kontrollen over pengesystemet fra disse bank- og finansfolkene og fra deres håndlangere – politikere og politiske institusjoner som forvalter alle skattemidlene.

For en enkel innføring i økonomi og pengesystemet og hvordan samfunnet kan skape et best mulig velferdssamfunn for oss alle, klikk på denne lenken: