SANNHET, HYPNOSE OG SMERTEN FORBUNDET VED Å SKILLE DE TO FRA HVERANDRE

av | 12/11 2021

INNFØRINGEN AV DET TOTALITÆRE SAMFUNN (DEL II)

«In the beginning of change the patriot is a scarce man, and brave, and hated and scorned. When his cause succeeds, the timid join him, for then it costs nothing to be a patriot”

            – Mark Twain

De aller fleste av oss forbinder sannhet med smerte fordi den har en tendens til å avsløre våre svakheter som mennesker. Sannheten har en tendens til å være brutal. Det er slitsomt når livsløgnen møter sannheten, som i Ibsens «Vildanden». Vi blir rett og slett ulykkelige av den. De fleste av oss liker sannheten dårlig. Som Winston Churchill så elegant beskrev vår omgang med sannheten: «Av og til snubler menneskene over en sannhet. De fleste skynder seg videre som om ingen ting hadde hendt.»

I mitt første nyhetsbrev skrev jeg om den pågående nedbrytningen av internasjonale varekjeder for både råvarer og detaljhandelen, og hvordan dette påvirker økonomien i samfunnet, som normalt fører til en situasjon hvor «for mye penger jager etter for få varer», dermed skaper prisinflasjon. Jeg forsøkte så godt jeg kunne å sette det som nå skjer inn i en historisk sammenheng. Som med sannheten, er slike historiske sammenhenger en smertefull påminnelse om menneskelig svikt og sårbarhet; til syvende og sist en brutal beskrivelse av hvordan enkeltmennesker og grupper i maktposisjoner utfører de mest grusomme handlinger for å oppnå ytterligere status, makt og penger, samt bruke denne maktposisjon til å utnytte og misbruke alle andre.

Når de fleste av oss «snubler over» denne smertefulle kjennesgjerning «skynder de fleste av oss videre som om ingen ting hadde hendt». Når maktmenneskers misbruk og grusomheter ikke møtes med motstand har maktmisbruket og grusomhetene en tendens til å forverre seg; inntil selv den mest innbitte livsløgner tvinges til å ta et oppgjør med sin egen livsanskuelse, «sin egen fordervede livsstil» slik Per Gynt ble tvunget til i Ibsens episke fortelling om livsløgnens nedbrytende karakter.

På mange måter er det i livsløgnerens oppgjør med sin egen fordervede livstil vi nå befinner oss. Vi forstår at noe er riv ruskende galt, men de aller fleste av oss greier ikke, eller vil ikke konfrontere konvensjonelle sannheter foret til oss årevis av «makta som rår», gjennom et stadig mindre troverdig og løgnaktig nyhetsbilde. Når den smertefulle sannhet blir for påtrengende , når «makta som rår» har gått for langt, først da reagerer vi. Det sitter langt inne og tar tid. Det er denne oppvåkningen som nå mer og mer synligjøres i store deler av den vestlige verden. Den representerer siste stadiet i det som kalles «Imperiets Fall», og kjennetegnes av moralsk, økonomisk og sosialt forfall. I historisk sammenheng har vi vært gjennom det samme oppgjøret mange ganger før: Oppgjøret med et ekstremt destruktivt kulturmarxistisk system; enten vi sammenlikner det med Romerike, Hitler-Tyskland eller tidligere Sovjetunionen. Felles for alle kommunistiske og fascistiske regimer er at de alltid selv-destruerer under vekten av sin egen fordervelse og korrupsjon, og at folket våkner og reiser seg i protest når det moralske, økonomisk og sosiale forfallet blir så smertefullt at selv ikke den mest hardbarkede livsløgneren kan ignorere det.

Når «penger» blir verdiløse

For å forstå hvordan bank – og pengesystemet fungerer må man undersøke hvorfor alle de tusenvis av  «fiat pengesystemer» som er skapt opp gjennom historien – inklusive dagens fiat pengesystem – uten unntak har kollapset. Alle sammen kollapset på grunn av «pengetrykking», dvs. utvanning av pengeenheten, nøyaktig det vi holer på med i dag; med den vesentlige forskjellen at teknologien har gjort det mulig for pengemakten å holde dagens pengesystem i live en stund etter at det teknisk sett var «bankerott».  Sånn sett er pengetrykking ganske likt den narkomane som stadig må øke dosene for å holde liv i narkomanien, helt inntil han tar den siste overdosen og dør. Når verdens totale gjeld har økt fra USD 105 trillioner i 2008 (finanskrisen) til USD 300 trillioner i dag, og selv ikke slike enorme innsprøytninger av likviditet (gjeld) er i stand til å holde liv i samfunnsøkonomien, da settes den største og muligens siste «sprøyten» med trillioner av dollar inn i finanssystemet – før det ubønnhørlig kollapser under sin egen vekt.

Som filosofen Voltaire en gang uttalte:

«Papir penger vender alltid tilbake til sin iboende verdi – null»

Når 100% av alle de tusenvis av fiat pengesystemer som har eksistert siste tusen år har kollapset, hvorfor skulle det være annerledes med dagens pengesystem, spesielt når verdens totale gjeldsnivå som følge av all pengetrykkingen er 3.5-4 ganger mer enn verdens samlede bruttonasjonalprodukt, et gjeldsforpliktelse intet land eller samfunn noensinne har overlevet. 

Inflasjon er det samme som tapt kjøpekraft

Som en følge av massiv «pengetrykkingen», spesielt siste 10-12 år, kombinert med nedbrytning i varekjeder (se forrige nyhetsbrev) har vi nå økende inflasjon, hvilket betyr det samme som redusert kjøpekraft. Du får mindre av de varer og tjenester du trenger for den krona du har i lomma. Den offisielle inflasjonen har ligget rundt 2-3% de seneste årene. I realiteten har den vært høyere, et sted mellom 7-9%.

I løpet av de siste 5-6 måneder har den offisielle (pris)inflasjonen steget til mer enn 6% og innen året er over forventes den å nå 8-10% (12 måneders gjennomsnitt).

Dersom du tror på Bureau og Labor Statistics (BLS) i USA eller statistisk sentralbyrå (SSB) i Norge er inflasjonen steget fra 2-3% for ett år siden til 5-6% i dag, selv om SSB sliter med å fortelle folket sannheten. Det betyr at den hundrelappen du puttet i banken for ett år siden er verdt 94-95 kroner i dag. For at du ikke skal bli fattigere må lønnen din justeres opp med 5-6% umiddelbart, antakelig med 10% innen slutten av 2021. Og det er hvis du tror på de offisielle tallene.

De offisielle tallene er imidlertid lureri, fordi måten de måler prisstigningen har forandret seg fra 1980-tallet, den gang lureriet var mindre. Et eksempel er nybilprisen. La oss si den går opp med 10% neste år. I stedet for å legge denne prisstigning inn i beregnet inflasjon, sier de statlige analysebyråene (BLS og SSB) at fordi bilen har blitt kvalitetsmessig bedre utlignes prisstigning på 10%, kanskje helt ned til 0%. Dette er juks med tall, følgelig juks med lommeboken din.

Følgende diagram viser den gamle (korrekte) måten å måle på (blå linje) og den nye (ukorrekte) måten å måle på (rød linje):

Med andre ord er dagens inflasjon ca. 15%, som betyr at den hundrelappen du har i lommeboken har 15% redusert kjøpekraft. Med stor sannsynlighet vil inflasjon (tapt kjøpekraft) om kort tid nå nivåer på mellom 25-30% avhengig av hvilke varer det gjelder. Det betyr at 100-lappen din ganske snart er verdt et sted mellom 70-75 kroner. Du er m.a.o. 25-30% fattigere enn du var «i går», med mindre du får tilsvarende i lønnsøkning. Dersom prisinflasjonen vedvarer blir du fattigere for hver dag som går. 

Men dette blir du ikke fortalt av sentralbanken og politikerne fordi inflasjon er en skjult skatt som er et gode for staten og til stor skade for deg. Det er derfor de jukser med tallene. Staten har ikke råd til tape inntekter og lar selvfølgelig Ola og Kari sitte igjen med svarte Per. Som jeg ga uttrykk for i forrige nyhetsbrev er det merkelig at ikke LO økonomene protesterer og informerer «sine kamerater». Kan hende de ikke blir invitert til årsmøte og julebord hos ymse politiske organisasjoner (som alle lever fett på våre skattemidler) om de forteller sannheten til sine medlemmer?

De syv stadier av imperier

Alle «imperier» opp gjennom historien har fulgt det samme mønsteret:

  1. Gode/ordentlige penger
  2. Oppbygging/finansiering av offentlig prosjekter og infrastruktur
  3. Oppbygging/finansiering av militærmakt
  4. Kriger som også må finansieres
  5. Utvanning av pengeenheten som et resultat av all finansiering/pengetrykkingen
  6. Tilliten til offentlig virksomhet, staten, politikere og pengeenheten svikter
  7. Penge/valuta krise som leder til moralsk, sosial og økonomisk krise, dvs. kollaps

Det er viktig å huske at absolutt all aktivitet og mellommenneskelige samhandlinger er avhengig av et fungerende pengesystem, og at det er dette pengesystemet som til syvende og sist avgjør hvilken økonomisk, sosial, rettslig og moralsk forfatning et samfunn befinner seg.

Vi befinner oss i siste stadiet før det hele kollapser. I forrige nyhetsbrev ble det innledningsvis gitt en forklaring på hva som skjer forut for og i forbindelse med en kollaps. Forholdene beskrevet med hensyn til finansinstitusjonenes behov for stadig mer kreditt/likviditet gjennom det døgnbaserte REPO-systemet er ett tydelig tegn på en stressfaktor som er i ferd med å «spinne ut av kontroll».

En kort og forenklet forklaring på problemene i bank- og finansmarkedet

Bankmarkedet er stort, veldig stort, og det er helt umulig for markedet å vite hvordan det står til med egen institusjoner til en hver tid, faktisk aldri. Samtidig følger bankene med på de økonomiske tall som blir lagt frem, og de vet meget godt at den totale gjelden i verden har økt med flere hundre trillioner dollar siste 10-12 år. De vet også at deres egne kapitalreserver er utilstrekkelig til å håndtere en krisesituasjon, slik vi ser sterke signaler om i REPO markedet. Bankene vet også at beløpene er så store denne gangen at staten ikke vil kunne redde dem dersom en krise inntreffer. Akkurat som ved Lehmann Brothers konkursen i 2008 vil følgende scenario utspille seg: La oss si at du var sjef for First National Bank of Wonderland Inc. Lehman Brothers skylder Wonderland penger, men du har gjort hjemmeleksen din og mener du kan håndtere din eksponering til Lehman. Beklageligvis har Wonderland også lånt penger til Wild West Bank i Texas, og du vet at Wild West Bank også har lånt penger til Lehman, kanskje mye penger? Men, det stopper ikke her. Wonderland har lånt penger til hundrevis av banker, som også har lånt penger til Lehman og hundrevis av andre banker. Noen eller alle sammen kan være i trøbbel? Som sjef i Wonderland vet du rett og slett ikke. Hva gjør du? Du snører igjen sekken og lukker lånevinduet. Problemet er at alle de andre bankene også gjør det. Alle handler i egeninteresse og i panikk. Systemet stopper opp og nedsmeltingen av bank- og finansmarkedet er en realitet.

Den eneste måten å forhindre nedsmelting er å gjøre mer av det samme: Fortsette pengetrykking en stund til – inntil kollapsen ubønnhørlig inntreffer – og verre enn den ville vært i dag. Hva tror vi våre sentralbanker og politikere vil gjøre? Rydde opp eller skyve problemet foran seg? Forstår våre politikere overhode problemet?

En kort og forenklet forklaring på varekjede problemer og energi mangel?

Et annet sikkert tegn til en forstående kollaps er nedbrytningen av varekjedene jeg beskrev i forrige nyhetsbrev, og prisinflasjonen som er på vei mot 10-15% , antakelig enda høyere i detaljhandelen.

Hvor ille er EUs energi krise?

Europa har ikke tilstrekkelig tilbud av naturgass og kull, altså er etterspørselen etter disse viktige energi kilder vesentlig større enn tilbudet. Derfor skyter prisen på energi/strøm i været. Dette skyldes flere forhold:

  • En unormal kald vinter 2020/2021
  • På grunn av miljøaktivistiske tiltak fra våre politikere har produksjonen av fossilt brennstoff falt betydelig.

Som et eksempel har Nederland, en av Europas viktigste produsenter av naturgass, nedskalert Groningen Gas produksjon vesentlig fra 2018 og EUs produksjon av kull er redusert med 80% siden 1990. 

  • I tillegg har Russland, som tilfører 1/3 av EUs gassbehov redusert sin eksport til EU vesentlig, i løpet av siste året med ca. 17%, angivelig fordi de trenger gassen selv
  • Europa har vært trege med å erstatte sin rørledning kapasitet med LNG som selges i det internasjonale markedet. Asia/Fjerne Østen har i stedet sikret seg denne LNG’en i et marked som «tørster» etter tilstrekkelig energikilder.

Dette er grunnen til at prisen for naturgass har eksplodert med nærmere 600%; fra Euros 20 MWh til Euros 150 MWh. Kullprisene er opp med nesten 400%. Naturgass og kull utgjør ca. 20% av EUs totale energiforbruk og denne globale mangelen på naturgass og kull har slått ut i full blomst på EUs energi priser.

Det er «mager trøst» at vi kan skylde på MDG og andre miljøreligiøse for at vi har havnet i dette uføret.

Hvor ille blir det? Når pågående spekulasjon i markedet roer seg ned kan det hende at prisene faller noe, men de systemiske problemene vil vedvare som en følge av de klimapolitiske tiltak våre folkevalgte har ansvaret for, og får vi en kald vinter i Europa vil mange Europere fryse. Lagrene kan simpelthen gå tomme i perioder, og prisen på energi vil skyte i været. At langt flere dør hvert år som følge av kulde enn varme ser ikke ut til å plage de klimareligiøse.

Akkurat som med manglende likviditet i bank- og finansmarkedet fører til mistillit bankene imellom, hvilket fører til at bankene mer og mer «snører igjen sekken» i forhold til egne utlån, fører manglende tilbud av energi til at landene i EU «snører igjen sekken» og sørger for at eget lands energi behov ivaretas foran alle andre lands energibehov. Mistilliten er stor blant de største aktørene (Spania, Frankrike, Tyskland og Storbritannia) og uenigheten om hvor langt den «europeiske solidariteten» bør gå vil ikke hjelpe et allerede vanskelig marked for energi. «Når krybben er tom bites hestene» selv hos de ivrigste kulturmarxistene.

Slik er imidlertid den økonomiske loven om felleskapsinteresser kontra egeninteresser. For et fungerende marked – uansett hvilket produkt det gjelder – vil det alltid være egeninteressen som fører til størst mulig velferd for flest mulige, rett og slett fordi kollektive storskala problemer – som Europas marxister er så glade i – alltid fører til suboptimal bruk av begrensede ressurser. Ideologi trumfer sunn fornuft.

Sannhetens time

Slik jeg var inne på innledningsvis er sannheten som oftest smertefull, og verdens befolkning, inklusive befolkningen i Europa og Norge er i ferd med å finne ut hvordan det fortoner seg når papirpenger vender tilbake til sin iboende verdi – null – som en følge av løssluppen og uansvarlig pengepolitikk sanksjonert og applaudert av våre politikere og gjennomført av et komplett korrupt bank- og finansvesen.  Forhåpentligvis våkner tilstrekkelig mange slik at vi kan gjenoppbygge en bærekraftig velferd for flest mulige; uten korrupte politikere og uten et korrupt bank- og pengesystem eiet og kontrollert av en liten elite. Da må vi ut av livsløgneren Per Gynts verden og ta et oppgjør med «vår egen livsstil», ikke minst «den fordervede livstilen» til dagens maktelite.

Covid som avledningsmanøver for nedsmelting av bank- og pengemarkedet

For de som sliter med å forstå min påstand i forrige artikkel om at Covid er en avledningsmanøver fra pengemakten – i særdeleshet Big Pharma – og kunnskapsløse og korrupte politikere, kan det være nyttig å merke seg følgende:

India, Bangladesh, Pakistan og Indonesia har til sammen 2 milliarder mennesker og har dårlig tilgang til Covid «vaksiner». I tillegg er dette relativt fattige land. I hovedsak må menneskene i disse landene basere seg på «naturlig immunitet» Så, hvordan er smitteutviklingen i disse landene:

  • Covid tilfeller i India har falt fra ca. 400.000/dag i mai/juni 2021 til ca. 11.000/dag i november 2021.
  • Covid tilfeller i Bangladesh har falt fra ca. 15.000/dag i mai/juni 2021 til ca. 210/dag i november 2021
  • Covid tilfeller i Indonesia har falt fra ca. 50.000/dag i mai/juni 2021 til ca. 300/dag i november 2021

Hvordan har smitteutviklingen vært i land der «Big Pharma» og politikerne pusher sin agenda om at alle må vaksinere seg?

La oss se på Storbritannia:

  • Covid tilfeller har steget fra ca. 5000/dag i mai/juni 2021 til ca. 33.000/dag i november 2021

Siste tall fra FHI tyder på at «fullvaksinerte» Norge går samme vei som Storbritannia – oppover. 

Antall smittede er m.a.o. langt verre i land som er «fullvaksinerte», hvilket betyr at naturlig immunitet, slik alle lærebøker kan fortelle oss, samt velfungerende utprøvde preparater som Ivermectin, løser influensa problemene bedre enn Big Pharma. Billigere er det også, og det er kanskje her forklaringen ligger på hvorfor Big Pharma ved hjelp av det politiske miljø har slikt «balletak» på oss.

Stadig flere forskningsrapporter bekrefter ovennevnte. Det er de vaksinerte som er problemet – ikke de uvaksinerte. Tall og forskning lyver ikke. I tillegg til en PCR (Covid) test som beviselig viser opp imot 100% falske positive.

I Italia har helsemyndighetene nedjustert tallene over «Covid» dødsfall med 97% og i Portugal har de gjort det samme. Det falske pandemi narrativ er i ferd med falle fra hverandre. «Hu ligger nede i stranda og er sprukken i begge ender» som den tunghørte ferjemannen i Asbjørnsen og Moes eventyr ville ha det til.

Om masse psykosens natur – Keiserens nye klær gjenfortalt

(forkortet/omskrevet av redaksjonelle hensyn)

Mattias Desmet, med mastergrad i statistikk og doktorgrad i klinisk psykologi ved Ghent universitetet i Belgia, og en av de fremste eksperter på tyranni og totalitarisme har følgende å si om hvordan en folkehypnose – den om Covid – dannes:

Foreldre som lar sine barn vaksineres så ivrig, går inn i en bevissthet som kalles «massedannelse» — denne sosiale endringen skjer når det er eller har vært en periode med fritt flytende angst – og det er et skritt på veien til en totalitær stat. Totalitarisme starter alltid med en massedannelse i befolkningen.

I et diktatur adlyder folk av grunnleggende frykt for diktatoren på toppen, mens totalitarisme er det motsatte. Folk hypnotiseres til lydighet «til det beste for kollektivet» Masseformasjonen finner en ny solidaritet sammen som et kollektiv – det bringer de hypnotiserte til en løsning på deres angst. Fortellingen og ideologien rundt pandemien og vaksiner har blitt et «objektet for angst». Hvor den fritt flytende angsten har funnet et mål – et objekt. Den kritiske sansen forsvinner.

Dette er grunnen til at vi alle kjenner smarte og medfølende venner som nå er fordummet og ikke vil lytte til andre stemmer — de er intolerante og til og med slemme eller grusomme. De kan ikke være tolerante eller tillate dissens eller forskjellige stemmer og ønsker ikke engang å høre noen spørsmål

I dag er ca. 30 % av menneskene dypt hypnotisert. 40 % er ikke det, men følger mengden. Hvis disse 40 % slutter å høre avvikende fornuftsstemmer, vil de forene seg med de hypnotiserte. I totalitarisme – når de siste stemmene til dissens gir opp og blir stille – begynner massene å begå grusomheter mot den ikke-hypnotiserte delen av befolkningen for solidaritetens og kollektivets skyld. I en totalitær stat begår «normale» mennesker grusomheter og tror de er rettferdige

Hvis vi greier å samle de 30 % som er våkne og står sammen, og snakker hver dag til alle de hypnotiserte imot massedannelsen — mot den falske historien — oppløses massen av hypnotiserte og krisen avsluttes.

Staten elsker kriser

Opp gjennom historien har staten brukt en hver krise, enten den er virkelig eller påfunnet, til å redusere frihet og ekspandere statsmakt, ved å rettferdiggjøre alle mulige frihetsberøvende tiltak med å skylde på krisen. Enten det gjelder «krigen mot terror», «krigen mot klimaforandringer», «krigen mot Covid», «krigen mot homofober» eller «krigen mot bilistene», lar aldri statsmakten en krise «gå til spille». Det ligger i den menneskelige natur å snu seg til statsmakten og rope om hjelp enten det dreier seg om en økonomisk, sosial, politisk eller militær krise. Det er nesten ikke den ting vi ikke kan «rope om hjelp» til fra statsmakten.

Vi «spiller rett inn i hendene» på den mennesketypen som jobber for statsmakten – politikere og byråkrater – som kun har makt og status å tjene på å ta kontroll over oss, dermed frarøve oss stadig mer av vår frihet. Som Doug Casey begrunner dette fenomenet:

«As far as I’m concerned, it’s a psychological flaw in humans, stemming from the fact that we’re a pack of animals”  

Vi er flokkdyr og sånn sett ivrig etter å bli ledet av noen som er sterkere enn oss.

Men, kontrollen og graden av ufrihet har en tålegrense og for de våkne av oss er vi nå langt forbi denne grensen. Vi vil ikke bli fortalt hvordan vi skal oppføre oss til en hver tid. Vi forstår godt at vaksinepass er et steg i retning av en form for totalitarisme verre enn den som eksisterte i tidligere Sovjetunionen og Øst Europa hvor de brukte spioner og tystere for å kontrollere befolkningen. I dag kan teknologien enkelt gjøre den jobben. Vi forstår at vaksinepass er synonymt med et statlig verdenspass, som med stor sannsynlighet vil kobles til samme type sosial overvåkning som i Kina; og at det fører til kontroll med vår elektroniske lommebok. Vi forstår at et liv som selvstendig tenkende individ fordufter i et slikt samfunn. Vi blir slaver av staten og pengemakten, slik Orwell advarte oss mot Big Brother i boken «1984» for snart 100 år siden.

Dessverre og slik Dr. Mattias Desmet forklarer oss om massepsykologiens natur er de våkne blant oss i et stort mindretall. Flertallet er hypnotisert og vil ha Big Brother til å bestemme over oss.

Avslutningsvis om sannhet, hypnose og smerte

Av ovennevnte grunner er fakta om hvordan naturlig immunitet blant 2 milliarder mennesker i India, Bangladesh, Indonesia og Pakistan har redusert antall smittede med rundt 90%, mens det motsatte er tilfelle i Storbritannia og andre vestlige land hvor flertallet av innlagte med Covid er vaksinerte, smertefullt for mange å ta innover seg. Det er så godt som umulig for en apatisk, til dels hypnotisert og statstro befolkning å akseptere fakta. De vil at Covid skal være sant. De ønsker inderlig å tro på Big Pharma og Big Brother. Hypnosen krever det. Slik Dr. Desmet beskriver problemet vil naboen din drepe deg om frykten blir stor nok og du fremdeles nekter å ta vaksinen.

Sannheten er en unnvikende elsker. Som i alle kjærlighetsforhold er den i tillegg smertefull.

Som Winston Churchill uttalte:

 «Av og til snubler menneskene over en sannhet. De fleste skynder seg videre som om ingen ting hadde hendt.»

Han sa en ting til:

«Frykt er en reaksjon. Mot er en beslutning»

God helg!