04/04 2020

Resett: Globalismens endelikt: Når penge- og banksystemet kollapser

Skrevet av: Hans Eirik Olav

Globalistenes elleville pengebruk for å realisere er utprøvet og forfeilet kulturmaxistisk ideologi har en pris og borgerne vil merke denne prisen direkte på lønningsposen.

For å forstå bakgrunnen for og ødeleggelsene som vil følge av den økonomiske og finansielle nedsmeltingen vi nå bare ser konturene av, må vi gå tilbake til siste gang verden hadde den samme utfordringen vi har i dag.

Året var 1929, og både den britiske og amerikanske sentralbanken innså at utfordringen var et oppblåst aksjemarked som følge av løssluppen pengepolitikk. Da som nå var «elefanten i rommet» gjeld og atter mer gjeld for å holde liv i boblene i aksjemarkedet, eiendomsmarkedet og alle andre kunstig inflaterte eiendeler.

Tallene i 1929 var «blåbær» sammenliknet med dagens tall. For å sette det hele i perspektiv var det en samlet gjeld på ca. USD 105 000 milliarder som utløste finanskrisen i 2008. I dag er tallet USD 265 000 milliarder, eller ca. 3 ganger verdens samlede bruttonasjonalprodukt. Ingen vestlige land har noen gang overlevet slike gjeldsnivåer. Med andre ord er verdens økonomiske og finansielle system dundrende konkurs.

Les hele artikkelen på resett.no